Quesadillas

Quesadillas

quesadillasOm du är sugen på ett lättare tillbehör under kvällen eller som förrätt till en middag, prova detta enkla recept av quesadilla, så gott! Vi älskar att servera dessa quesadillas med majsaioli men jag tycker att salsa eller gräddfil passar toppen till detta också.

Recept för quesadillas:

För en quesadilla:

 • 2 st tortillabröd
 • ditt val av riven ost (vi tog parmesan och edamer)
 • 1 msk tomatpuré
 • en liten näve bladspenat
 • salt och peppar

Gör såhär: Bred ut tomatpurén på ena tortillabrödet. Fördela även ut osten och spenaten på brödet och lägg det andra brödet ovanpå. Stek i en torr stekpanna ungefär 2-5 minuter per sida (tills den har fått lite färg).

 

Recept för majsaioli:

 • en burk majs
 • 3 msk majonäs (gärna Hellmans)
 • 1-2 klyftor vitlök
 • salt och peppar (cayennepeppar)

Gör såhär:Häll ut majsen på bakplåtspapper och ställ i ugnen i ungefär 10 minuter på 200 grader (tills majsen har blivit lite rostad). Häll majsen i en mixer eller använd stavmixer och mixa till all majs är blandad till en grynig massa. Riv i vitlöken och häll i majonäsen i mixern. Välj själv hur mycket majonäs beroende på hur mycket majssmak du vill ha i aiolin. Blanda allt och smaksätt med salt och peppar. Om du vill ha lite mer hetta så kan du även krydda med

 

cayennepeppar, klart 🙂


 

If you are in need for some snack an evening or as a starter for a dinner, try out this easy making quesadilla, so tasty! We love to serve it with corn aioli but I believe that salsa or sour cream would make a good match too.

Recipe for quesadillas:

For one quesadilla:

 • 2 tortilla bread
 • grated cheese of your choice (we took some parmesan and edamer)
 • 1 tablespoon tomato puree
 • a small fist of spinach
 • salt and pepper

How to make: Spread out the tomato puree on one of the tortilla bread. Distribute the cheese and spinach on the bread too and put the other bread on top. Fry in a dry pan for about 2-5 minutes per side (until it got some color).

Recipe for corn aioli:

 • one can of corn
 • 3 tablespoons mayonnaise (if possible use Hellman´s)
 • 1-2 garlic cloves
 • salt and pepper (cayenne pepper)

How to make: Pour out the corn on a baking paper and put it in the over for about 10 minutes on 200 degrees celcius (until it gets a bit roasted). Put the corn in a blender or use a stick blender and mix until all the corn are mixed together to a gritty mixture. Grate in the garlic and put in the mayonnaise in the blender too. You can choose how much mayonnaise you would like to have depending on how much corn you want it to taste. Mix it all together and flavor with salt and pepper. If you want it a bit more spicy you can put in som cayenne pepper, done 🙂

 

2 thoughts on “Quesadillas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *