Stanley Park

Stanley Park

 

Idag ville vi besöka Stanley Park vilket är en park i mitten av Vancouver med en utsikt över norra sidan och centrala delen av Vancouver. Parken är nästan helt omgiven av vatten av Vancouver Harbour och English bay. Det är en stor park så vi hyrde cyklar, så kul! Vi cyklade runt i parken, tittade på några totem pålar och en lite sjö full av näckrosor. Efter ett tag virrade vi bort oss och hamnade på några mindre vägar, inte riktigt passande för cyklar haha. Vi blev tvungna att bära ner cyklarna för en kulle, för det var för brant, lite läskigt! Men efter ett tag hittade vi den rätta vägen igen och tog ett stopp på Third beach, en strand som ligger i parken. Vi satte oss ner en stund, hämtade andan och tittade på den magiska utsikten över havet. (Vi såg även en örn, wow!!!) Efter det åkte vi tillbaka till cykeluthyrningen och lämnade tillbaka cyklarna och tog ett stopp för en sen lunch. Jag måste säga att jag hade mina tvivel kring att hyra cykel då jag aldrig har varit förtjust i att cykla men jag gillade det verkligen. För på detta sättet fick vi möjlighet att se hela parken. Imorgon måste vi vakna tidigt för vi ska vi åka på valsafari och jag är riktigt spänd inför detta, hoppas att få se några späckhuggare! Hejdå för nu 🙂


Today we wanted to take a visit to Stanley Park which is a park in the middle of Vancouver with a view over the north side and downtown of Vancouver. The park is almost entirely surrounded by water of Vancouver Harbour and English bay. It is a big park so we rented bikes, so fun! We cycled around in the park, looked some totem poles and a small lake full of water lilies. After a while we got a bit lost and ended up on some dirt roads which was not suitable for bicycles haha. We had to carry down the bikes a short way because it was to steep, a bit scary! But after a while we found the right way again and took a stop at the Third beach which is a beach located in the park. We sat down for a while, catching our breath, looking at the magical view over the ocean. (We also saw a eagle, wow!!!) After that we went back to the bike rental, returning our bikes and took a stop for a late lunch. I had to say, I had my doubt about renting bikes because I have never been a fan of bicycling but I really liked it. Because in this way we got time to see the hole park. Tomorrow we are going to have to wake up early because we are going for whale-watching safari and I am really exited, hope to see some orcas! Bye for now 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *