Vi såg späckhuggare!

Vi såg späckhuggare!

 

späckhuggare

Äntligen har jag fått se späckhuggare i verkligheten. Jag som fortfarande älskar Rädda Willy filmerna som jag såg på som barn och kan fortfarande få gåshud när jag lyssnar på ”Will you be there” med Michael Jackson. Det var fantastiskt. Vi fick turen att se fyra späckhuggare i jack på säl vilket var väldigt spännande. Under vår båttur fick vi även se sjölejon och säl, så söta! Turen som vi bokade skedde från en liten fiskeby utanför Vancouver, Steveston Village, vilket var en mysig liten by fullt med fiskebåtar och massa stånd som sålde färsk fisk. Turen tog ca fem timmar totalt och när vi kom hem var vi rätt möra efter några timmar i en båt på ett blåsigt hav. Vi tog en liten vilopaus på hotellet innan vi gick ut på en kvällspromenad  bort till Sunset beach vilket är en strand och park som ligger på västra sidan av centrala Vancouver. Allting här är väldigt fint och vädret är kanon, vi är så nöjda! 🙂 Vi avslutade dagen med att köpa hem lite yoghurt, ostar, grönsaker och ett vitt vin från Canada, myspys!


Finally I got to se some orcas in real life. Me who still loves the Save Willy movies which I saw as a kid and I can still get goose bump when I listen to the song ”Will you be there” with Michael Jackson. It was amazing. Vi got lucky and saw four orcas during hunt for seal which was very fascinating. During our boat ride we also saw some sea lions and seals, so cute! The whale-watching tour which we booked started from a small fishing village outside of Vancouver, Steveston Village, which was a small village full of fishing boats and shops which sold fresh fish. The tour took about five hours and when we got home we was a bit tired after some hours on a boat on a windy ocean. We took a little nap on our hotel before we went out for a evening walk to Sunset beach which is a beach and park located on the west side of downtown Vancouver. Everything here is very nice and the weather is great, we are so happy! 🙂 We ended the day buying home some yoghurt, cheese, vegetables and a white wine from Canada, cozy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *