Halloumisallad

Halloumisallad

halloumisallad

Idag körde vi en fräsch hallomuisallad till lunch. Riktigt god och enkel vegetarisk mat, starkt tips 🙂

Recept:

För två personer

  • Sallad
  • Cocktailtomater
  • Gurka
  • Pinjenötter
  • Ett paket halloumi (200 g)
  • 1 ägg
  • mjöl
  • ströbröd
  • Parmesanost

Gör såhär: Ta fram tre skålar och lägg upp vispat ägg, mjöl och ströbröd i de tre olika skålarna. Dela halloumin i mindre bitar och doppa i mjöl, ägg och slutligen ströbröd. Stek i stekpanna med smör, på medelvärme, i ungefär tio minuter per sida (tills de har fått färg). Ta av och låt torka på papper i några minuter. Stek pinjenötter tills de fått färg. Skiva grönsaker och blanda med pinjenötter och halloumin. Riv större bitar av parmesan och ha på, servera!

Till dressing gjorde jag en variant av yoghurtsås med vitlök (tog av det som fanns kvar hemma):

  • 1 dl yoghurt
  • 1/2 grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • citronsaft (ca 1/2 citron)
  • 1 tsk-1 msk olivolja
  • salt & peppar

Gör såhär: Blanda samman yoghurt och grekisk yoghurt, riv i en vitlöksklyfta, pressa citronsalt och häll i olivolja. Smaksätt med salt och peppar.


Today we made a fresh halloumi salad for lunch. Really good and simple vegetarian food, strongly recommended 🙂

Recipe:

For two people

  • Salad
  • Cherry tomatoes
  • Cucumber
  • Pine nuts
  • 1 package halloumi (200 g)
  • 1 egg
  • flour
  • breadcrumbs
  • parmesan

How to make: Bring three bowls and put vipped egg, flour and breadcrumbs in the three different bowls. Divide halloumi into smaller pieces and dip in flour, eggs and finally breadcrumbs. Fry in pan with butter, with medium heat, for about ten minutes per side (until they get some color). Take off and allow to dry on paper for a few minutes. Fry the pine nuts until they have a color. Slice vegetables and mix with pine nuts and hello gum. Grate larger pieces of parmesan and put them on top, serve!

For dressing I made a variation of yogurt sauce with garlic (I took what I found at home):

  • 1 dl yogurt
  • 1/2 dl Greek yogurt
  • 1 garlic clove
  • Lemon juice (about 1/2 lemon)
  • 1 teaspoon-1 tablespoon of olive oil
  • Salt and pepper

How to make: Mix yogurt and greek yogurt, grate in a garlic slice, squeeze lemon and pour into some olive oil. Seasoning with salt and pepper.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *