Kantarellmacka

Kantarellmacka

Kantarellmacka

Jag älskar att äta svamp som man själv har varit ute och plockat i skogen. Kantarellerna i sig är väldigt goda och saftiga och jag brukar därför inte göra allt för mycket med dem under tillagning. Här är en guide på hur jag brukar få till en perfekt kantarellmacka:

Recept:

För två personer

 • 400-500 g kantareller
 • smör
 • 1 dl grädde
 • en skvätt soya
 • 1- 1 1/2 dl grovriven parmesanost
 • färsk eller fryst persilja
 • salt & vitpeppar
 • två skivor bröd (lantbröd, rostbröd etc.)

Gör så här: Stek kantarellerna i smör tills allt vatten ur kantarellerna försvunnit ur stekpannan. Tillsätt lite mer smör och krydda med salt och peppar. Låt steka någon minut och tillsätt sedan grädde och två tredjedelar av parmesanen. Stek samman under rörning och häll i en skvätt soya. Precis innan servering kan lite persilja röras samman med kantarellerna i stekpannan. Servera sedan kantarellblandningen på stekt bröd. Toppa med resten av parmesanen och mer persilja.


I love to eat mushrooms that you have been outdoors and picked up in the woods. The chantarelles themselves are very good and juicy and I usually don’t do too much with them during cooking. Here’s a guide to how I usually get to a perfect chantarelle sandwich:

 • 400-500 g chantarelles
 • butter
 • 1 dl cream
 • a drop of soy
 • 1- 1 1/2 dl parmesan cheese
 • fresh or frozen parsley
 • salt & white pepper
 • two slices of bread

How to make: Stir the chantarelles with butter in pan until all the water from the chantarelles has disappeared from the pan. Add a little more butter and season with salt and pepper. Fry for a minute and then add cream and two thirds of the parmesan. Stir around during frying and add a drop of soy. Just before serving, a little parsley can be mixed with the chanterelles in the pan. Serve the chantarelle mixture on fried bread. Add the rest of the parmesan and more parsley.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *