Kantarellpizza

Kantarellpizza

kantarellpizza

 

Idag provade vi att göra en kantarellpizza då vi har haft turen att få en del svamp av min mamma som varit ute i skogen och plockat. Den blev riktigt god, bra måndagsmat.

Recept:

 • 300 g kantareller
 • smör att steka i
 • 1 dl grädde
 • en skvätt soja
 • lagrad ost
 • parmesanost
 • persilja
 • salt & peppar
 • ett libabröd

Gör så här: Stek kantarellerna tills vattnet är borta och tillsätt sedan lite smör att steka dem i. Stek i några minuter på medelvärme och häll sedan i grädden, sojan och lite grovriven parmesan. Låt grädden koka bort en del så att blandningen blir mer i form av en stuvning. Smaksätt med salt och peppar. Ta fram en libabröd och riv lagrad ost över hela. Lägg ut svampstuvningen och ställ in i ugn på ungefär 250 grader i ca 5 minuter. Strö över persilja och lite mer parmesan, servera.


Today we tried to make a pizza with chantarelles because we were lucky enough to get some chantarelles from my mom. She had been out in the forest and picked chantarelles. It was really good, great Monday food.

Recipe:

 • 300 g chantarelles
 • butter to fry in
 • 1 dl cream
 • one drop of soy
 • aged cheese
 • parmesan cheese
 • parsley
 • salt & pepper
 • one liba bread

How to make: fry the chantarelles until the water is gone and then add some butter to fry in. Cook for a few minutes on medium heat and then pour in cream, soy and a little grated parmesan. Let some of cream boil away so that the mixture becomes more in the form of a stew. Seasoning with salt and pepper. Bring a liba bread and add grated cheese all over the bread. Put out the chantarelle stew on the bread and put in an oven at about 250 degrees centigrade for about 5 minutes. Sprinkle over parsley and more parmesan, serve.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *