Österlen

Österlen

Österlen - Kåseberga

I helgen åkte jag, Hugo och mamma ner till min syster som bor i malmö. På lördagen gjorde vi en utflykt till Österlen och besökte Ales stenar i Kåseberga, Ystad och Marsvineholms slott. Vädret visade sig från sin bättre sida och bjöd på sol vilket förgyllde dagen ännu mer. Efter att vi stått uppe på en kulle och studerat Ales stenar, känt den starka vinden piska mot oss (uppe på kullen blåste det något galet!), promenerade vi ner och svängde av mot en liten hamn där vi stannade och åt lunch. Denna hamn var verkligen en gömd pärla; lugn, liten och vacker. Där satt vi och åt lunch i solen, njöt av varandras sällskap och omgivningen, perfekt! På vägen tillbaka stannade vi i Ystad och tog en fika och sedan stannade vi även till vid Marsvineholms slott och tog en promenad i slottsträdgården. Den var en väldigt mysig dag. Jag har tidigare aldrig varit i Österlen men dit tänker jag absolut åka fler gånger.


This weekend me, Hugo and my mother went down to my sister who lives in Malmö. On Saturday we went to Österlen and visited Ales stones in Kåseberga, Ystad and Marsvineholm Castle. The weather showed itself from its better side and we got sun which glorified the day even more. After we stood up on a hill and studied Ales stones, feeling the strong wind whining against us (up on the hill it was windy like crazy!), we walked down and turned towards a small harbor where we stopped for lunch. This harbor was truly a hidden gem; calm, small and beautiful. There we sat down for lunch in the sun, enjoying each other’s company and the surroundings, perfect! On our way back we stopped in Ystad and took a coffee (wine) and after that we also took a stop at Marsvineholm Castle and took a walk in the castle garden. It was a very cozy day. I’ve never been in Österlen before, but I’m definitely going to go there several times more.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *