Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

vit chokladmousse

Den här efterrätten gjorde jag till min födelsedag för ett tag sedan. Den behöver förberedas några timmar innan men det är väl värt det, jättegod! På bilden nedan ser ni att vi kombinerade denna efterrätt med ett glas Frosé vilket gjorde sig väldigt bra ihop. Recept på frosén finner ni här.

Recept:

För 4 personer

 • 100 g vit choklad
 • 1 dl grädde
 • 2 krm vaniljpulver
 • 100 g philadephiaost
 • bär
 • myntablad

Gör så här: Vispa grädden och blanda med philadephiaost och vaniljpulver. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner i gräddblandningen. Ställ i kylskåp 3 timmar. Dekorera med bär och myntablad.


I made this dessert for my birthday for a while ago. It needs to prepare a few hours before but it’s well worth it, very good! On the picture below you can see that we combined this dessert with a glass of Frosé which was a perfect match. You can find the recipe on the frosé here

Recipe:

For four people

 • 100 g white chocolate
 • 1 dl cream
 • 2 krm vanilla powder
 • 100 g philadelphia cheese
 • berries
 • mint leaves

How to make: Whip the cream and mix with philadephia cheese and vanilla powder. Melt the chocolate in a water bath and mix into the cream mixture. Set in refrigerator 3 hours. Decorate with berries and mint leaves.

dessert: white chocolate mousse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *