Panerad halloumiburgare

Panerad halloumiburgare

panerad halloumiburgare

I söndags kväll avslutade vi helgen på bästa sätt med en flaska champagne från Ostronsakademin, riktigt god och krispig. Till det gjorde vi panerade halloumiburgare med picklad rödlök, avokado, sallad och en vitlöksmajonäs. Jag säger bara WOW, halloumi är otroligt gott och det blev en riktig höjdare med panering till. Rekommenderas starkt och ännu ett plus är att denna goda mat gör att en vegetarisk kost inte är något problem alls.

Recept:

För 4 halloumiburgare

 • 4 hamburgebröd, gärna brioche
 • 4 halloumiskivor (Finns att köpa färdigskivad 50 g styck i vissa affärer, alternativt dela två 200 g förpackningar i mitten)
 • mjöl
 • 1 ägg
 • ströbröd
 • 2 avokado
 • 1/2 lime
 • picklad rödlök (finns recept här)
 • gurka
 • tomat
 • grönsallad
 • 1 klyfta vitlök
 • 2-3 msk majonäs
 • salt & peppar
 • eventuellt cayennepeppar (vi använde Cajunmix från Urtekram) för lite hetta

Gör så här: Lägg mjöl, ströbröd och ägg i tre olika skålar. (Om lite hetta önskas kan cayennepeppar kryddas i mjölet) Ta halloumi och lägg i mjöl, ägg och slutligen ströbröd. Stek på medeltemperatur i ungefär tio minuter, tills paneringen fått färg. Stek bröden. Blanda en vitlöksklyfta med 2-3 matskedar majonäs och krydda med salt och peppar. Mosa avokado och pressa lime över. Bygg burgaren genom att lägga avokado och tomat i botten, halloumiburgaren över det och därefter lägg på sallad, gurka, vitlöksmajonäs och picklad rödlök. Servera!


On Sunday evening we ended the weekend with a bottle of champagne from the ostrons academy, really good and gentle in taste. With that we made breaded halloumi burgers with pickled red onion, avocado, salad and a garlic mayonnaise. I’m just saying it; WOW, halloumi is incredibly good and it became a real highlight when breaded it. Highly recommended and another plus is that this good food makes a vegetarian diet no problem at all.

Recipe:

For 4 breaded halloumi burgers

 • 4 hamburger bread, preferaly brioche
 • 4 halloumislices (Available to buy pre-cut 50 g pieces in some shops, alternatively split two 200 g packings in the middle)
 • flour
 • 1 egg
 • breadcrumbs
 • 2 avocado
 • 1/2 lime
 • pickled red onion (find the recipe here)
 • cucumber
 • tomato
 • lettuce
 • 1 garlic clove
 • 2-3 tablespoons of mayonnaise
 • salt & peppar
 • if wanted, cayennepepper (we used cajunmix by Urtekram) for some added spiciness. 

How to make: Put flour, breadcrumbs and eggs in three different bowls. (If a little heat is desired, cayenne pepper can be seasoned into the flour) Take halloumi and put in flour, eggs and finally breadcrumbs. Fry on medium temperature for about ten minutes until the breading has got color. Fry the bread. Mix a grated garlic clove with 2-3 tablespoons mayonnaise and season with salt and pepper. Mash avocado and squeeze some lime over. Build the burger by putting avocado and tomato in the bottom, halloumi burger over it and then add salad, cucumber, garlic mayonnaise and pickled red onions. Serve!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *