Scones

Scones

scones

Idag startade vi söndagen med en härlig frukost. Det blev hembakade scones, marmelad, smoothie och melon, så gott! Jag älskar att göra frukosten på helgerna lite extra mysiga, man får passa på att njuta och fira helgen. Här kommer receptet för de mumsiga scones som jag gjorde.

Recept:

För 4 stycken (2 personer)

 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 krm salt
 • 25 g smör
 • 1 dl mjölk
 • 2 krm kardemumma
 • 2 krm socker

Gör så här: Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma, socker och salt i en bunke. Dela smöret i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg. Dela degen i fyra bitar och rör ihop till små bollar. Lägg i  bakformar eller på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Servera med ost och marmelad.


Today we started the Sunday with a delicious breakfast. We had home-made scones, marmalade, smoothie and melon, so good! I love to make the breakfast on the weekends a bit extra cozy, you should always enjoy and celebrating the weekend a little bit more if possible. Here’s the recipe for the tasty scones that I did.

Recipe:

For 4 scones (2 people)

 • 2 dl flour
 • 1 teaspoon baking powder
 • 1 ml salt
 • 25 g butter
 • 1 dl milk
 • 2 ml cardamom
 • 2 ml sugar

How to make: Put the oven at 250 ° C. Mix flour, baking powder, cardamom, sugar and salt in a bowl. Divide the butter into smaller pieces and put in the flour mixture. Add milk and work quickly together to a sticky dough. Divide the dough into four pieces and roll into small balls. Put them in baking forms or on baking paper. Bake in the middle of the oven for 10-12 minutes. Serve with cheese and marmalade.

One thought on “Scones

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *