Fish taco

Fish taco

fish taco

Fredagstacos kan ibland behövas varieras, denna gången med panerad fisk istället för köttfärs. Fish taco är enligt mig nästan godare än vanlig tacos och med lime till blir den lite extra syrlig och frisk. Till fisken har jag använt en kryddmix, kallas Fish taco, från santamaria som jag fick via smakbox.Goda grönsaker så som avokado, paprika och mango passade utmärkt ihop med den panerade fisken 🙂

Recept:

För ungefär tre personer

 • 3 bitar torsk (125 g styck)
 • Fish taco kryddmix
 • mjöl
 • 2 ägg
 • ströbröd
 • tortillabröd (jag använde små)
 • romansallad
 • 1 paprika
 • 1/3 gurka
 • 1 mango
 • 1 avokado
 • 1 lime
 • 1/2 rödlök
 • färsk koriander
 • salt & peppar
 • gräddfil

Gör så här: Lägg mjöl, ägg och ströbröd i tre olika skålar. Häll i halva förpackningen av kryddmixen i äggblandningen och rör om. Dela fisken i mindre bitar, lägg i mjöl, äggblandningen och sist ströbröd. Lägg den panerade fisken i stekpanna och stek på medelvärme tills paneringen fått färg (ungefär 10 minuter). Vid behov, salta och peppra fisken. Servera fisken i små tortillabröd tillsammans med romarsallad, paprika, gurka, mango, avokado och rödlök. Pressa en klyfta lime över och sist kan hackad färsk koriander läggas på. Avsluta med en klick gräddfil, servera 🙂

fish taco

fish taco

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *