Vegetarisk currygryta med oumph, paprika och zucchini

Vegetarisk currygryta med oumph, paprika och zucchini

vegetarisk currygryta med oumph, zucchini och paprika

Den senaste tiden har jag blivit helt såld på vegetarisk mat, det finns ju så mycket gott och är dessutom väldigt viktigt för miljön vilket gjort att jag har velat laga det allt mer här hemma. Det största problemet som jag tidigare har upplevt har varit att jag inte funnit någon inspiration eller idéer till goda vegetariska recept då jag endast upplevt att många recept försökt efterlikna ett icke-vegetariskt recept och därmed helt enkelt inte smakat lika gott som när jag jämfört med ”orginalreceptet”. Jag tror att man själv behöver prova sig fram och blanda i mer av det som är gott och vegetariskt för att istället utesluta köttet, mer av till exempel proteinrika grönsaker och baljväxer. Jag har under de sista veckorna dessutom provat på oumph, vilket är sojaprotein och passar perfekt till grytor, tacos etc. Här kommer ett recept på en middag som vi lagade i veckan. Ett plus är att denna dessutom är perfekt för matlådor 🙂

Recept:

För ungefär fyra personer

  • 280 g oumph – the chunk
  • 1/2 zucchini
  • 1-2 paprikor
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk eller cream fraise
  • 2 msk mango chutney
  • curry, salladskrydda, salt & peppar
  • om önskas – koriander (russin, riven kokos, bananskivor)

Gör så här: Stek oumph i stekpanna. Dela zucchinin och paprikan. När all oumph är genomstek, lägg i grönsakerna och stek på medelvärme tills grönsakerna mjuknat. Krydda med curry, rätt så mycket för att få fram en god currysmak. Häll över grädden och mjölken (cream fraise) och blanda ner mango chutney. Låt koka ihop och smaksätt med lite salladskrydda, salt och peppar. Om önskas kan lite koriander strös över. Vill inte koriander användas är ett annat tips att ha lite russin, riven kokos eller även bananskivor ihop med rätten. Servera rätten ihop med ris. Hoppas det smakar 🙂

 

vegetarisk currygryta med oumph, zucchini och paprika

vegetarisk currygryta med oumph, zucchini och paprika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *