Chokladbollar doppade i mjölkchoklad

Chokladbollar doppade i mjölkchoklad

chokladbollar doppade i mjölkchoklad

Chokladbollar är absolut en av mina favoritsötsaker, men ibland kan även de behöva varieras. Jag utgick ifrån ett vanligt grundrecept och smälte sedan marabou mjölkchoklad som jag doppade chokladbollarna i, smaskens!

Recept:

ungefär 12 chokladbollar

  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kokt, kallt kaffe (eller vatten)
  • 100 g Marabou mjölkchoklad

Gör så här: Blanda smör och socker. Tillsätt havregryn, kakao, vaniljsocker och kaffe, blanda samman. Rulla sedan till små chokladbollar som ställs in i kylskåpet i ungefär en timme (så de hårdnar). Smält chokladen i vattenbad. Doppa ner chokladbollarna i den smälta chokladen. Jag brukar använda en gaffel för att ta upp dem igen, rätt smidigt. Lägg på bakplåtspapper eller tallrik och ställ in i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *