Tekakor

Tekakor

tekakor

Godmorgon lördag! Vi startade denna morgon med nybakade tekakor. Vi serverade dem tilsammans med ost, smör, lemon curd och philadelphiaost med gräslök, så gott! Jag brukar vara rätt hungrig när jag vaknar på morgonen och valde därför att baka detta bröd utan jäst då jag inte hade ro att vänta särskilt länge på att äta frukost. Snabb- och lättbakade, goda, mjuka tekakor, perfekt för en helgfrukost.

Recept:

För fyra stycken

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk

Gör så här: Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Fördela ut smöret i mjölblandningen och arbeta ihop det med mjölet. Häll i mjölken och arbeta samman till en deg. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till små bollar med mjölade händer. Platta/kavla ut degbollarna på ett mjölat bord så de är mellan 1-1 1/2 cm tunna bröd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med gaffel. Grädda i ugnen ungefär 8-10 minuter.

tekakor

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *