Brunch

Brunch

Brunch

Idag är det Brunchens dag och vi startade därför igång söndagen med en härlig brunch bestående av äggröra, gratinerade tomater, smoothie, smörgåsar, te och kaffe. Jag har aldrig riktigt förstått innebörden av brunch, att den är lite senare än frukost men innan lunch och att den består av en massa god frukostmat? Eller har jag missat något? Denna brunchen blev i alla fall supergod och äggröran som Hugo gjorde är fantastisk! Idag har vi planer på att spana efter någon härlig vinterresa, så kul!

Recept på äggröra:

För två personer

  • 4 ägg
  • 1 msk smör
  • salt & peppar
  • 1/2 dl finriven parmesan

Gör så här: Lägg lite smör i stekpannan som ska vara på låg värme. Knäck i äggen och rör om hela tiden tills äggröran börjar bli lite mer fast. När äggröran är strax innan önskad konsistens ska smöret och parmesanen läggas i. Fortsätt rör om och krydda med salt och peppar. Stek färdigt och servera på en gång.

Recept på gratinerade tomater:

  • 6-8 cocktailtomater
  • olivolja
  • 1 msk finriven parmesan

Gör så här: Dela cocktailtomaterna på hälften. Stek tomaterna i olivolja på medel- hög värme tills de börjar få färg och blir mjuka. När de har fått fin färg, sänk värmen och strö över lite parmesan. Lägg sedan lock eller en tallrik över stekpannan för att låta de gratineras i några minuter. Servera varma tillsammans med äggröran och strö över persilja.

Brunch

Brunch

Brunch

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *