Hemmagjord nutella

Hemmagjord nutella

hemmagjord nutella

Jag är en riktig nutella-älskare! Nutella på smörgås, våffla och pannkaka är ju otroligt gott. När jag tänkte på nutella får jag massa kopplingar till semestrar under tiden då jag var barn. När vi åkte utomlands så var nutella på smörgåsen ett måste! Jag har länge velat prova att göra hemmagjord nutella och i lördags var det dags. Det tog lite längre tid än vad jag trodde att mixa nötterna så man får ha lite tålamod.

Recept:

För en burk (0,5 liter)

  • 300 g hasselnötter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 5 msk rapsolja

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Häll ut hasselnötterna på bakplåtspapper på en plåt och ställ i ugnen, mellan 10-15 minuter. Ha koll så de inte bränns. Ta ut nötterna och låt dem svalna något. Gnugga bort skalet på nötterna med en handduk eller med fingrarna. Mixa nötterna tills det börjar tränga ur olja ur dem. Det kan ta en liten stund. Jag använde en stavmixer och det funkade kanon men det tog några minuter. Tror dock att matberedare är att rekommendera. Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop med elvisp. Häll nutellan i en burk med tätt lock. Förvara i kylskåp, håller i ungefär en månad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *