Höstdag

Höstdag

svamplycka

I måndags var det en riktig härlig höstdag, solen sken och det var sådär lagom varmt utomhus. Jag tycker verkligen om hösten dagar som i måndags och just nu har även alla löv börjat få så vackra färger! Efter jobbet tog jag och mamma en tur till skogen för att leta efter lite svamp. Vi kom fram till en jättefin skog full med mossa och svamp. Tidigare har jag bara vågat plocka kantareller då jag varit osäker på hur andra svampar ska se ut men nu har jag även lärt mig att plocka trattkantareller. Och vilken tur till det säger jag bara, för just nu kryllade det verkligen av trattkantareller vart man än gick. Efter en timme i skogen var korgen överfull så det var dags att åka hem.Tänkte ta någon mer skogspromenad nu i slutet av veckan för att plocka ännu mer. Skogen är verkligen så fin den här årstiden.

Hur förvarar man svamp?

Jag har torkat en del av trattkantarellerna och resten frös jag ner. Jag har tidigare aldrig behövt förvara svamp utan jag och mamma har oftast bara plockat så vi har kunnat göra var sin kvällsmacka haha. Men denna gången blev det så mycket så jag kände att jag ville förvara en del så att man kan ta fram det senare i höst och vinter. Hälften av dessa trattkantareller la jag ut på bakplåtspapper och ställde in i ugnen på 45 grader med luckan på glänt. Där fick de stå nästan hela dagen för att torka ut helt. Jag tänkte mixa de torkade svamparna så att man kan ha det som krydda i såser. Resten av svampen stekte jag i torr stekpanna tills allt vatten var försvunnit och sedan frös jag ner dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *