Kalkonsnittar med grönkål

Kalkonsnittar med grönkål

kalkonsnittar

I söndags bjöds det på två olika sorters snittar under adventsfikat. Här kommer receptet på den översta av dem, riktigt juliga och goda snittar som passar utmärkt till julfikat. Jag hämtade receptet från Polarbröd men ändrade lite grann, tänkte att jag delar med mig av receptet här också.

Recept på kalkonsnittar:

  • 3 st Polarbröd Sarek
  • 9 skivor rökt kalkon
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 tsk Slotts stark & söt senap
  • 2 dl hackad grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 rött äpple
  • 1 citron
  • salt & peppar

Gör så här: Blanda creme fraiche och senap. Hacka grönkålen och blanda med olivolja, krydda upp med salt och peppar. Riv äpplet med skalet kvar och pressa över saften av en citron. Pressa sedan ut vätska ur det rivna äpplet. Bred ut creme fraicheblandningen över bröden, fördela 2 kalkonskivor på varje bröd. Strö över den hackade grönkålen och strö därefter över det rivna äpplet. Rulla brödet från långsida till långsida. Plasta in bröden och lägg i frysen i ungefär en halvtimme (på det sättet blir det enklare att skiva upp snittarna). Skär varje bröd i 4 snittar. Servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *