Julpyssel

Julpyssel

Andra advent är här och under denna helg har jag verkligen kommit in i julstämning. Vad har vi då haft för oss? Jo, vi har spenderat helgen i Frillesås hos Hugos föräldrar och gjort en massa härligt julpyssel. Vi startade lördagen med att åka på en liten julmarknad där vi fikade och strosade runt. Väl tillbaka sattes det igång med att göra knäckäpplen och var sin ”julmuffins”, det vill säga en vacker julig blomgrupp. Det är väldigt givande att få sitta o pyssla ihop en blomgrupp, lite pilligt, mycket koncentration och riktigt roligt. Vi fortsatte julpysslet med att baka pepparkakor, olika sorters kolor och chokladtryffel (som vi tyvärr aldrig riktigt fick till rätt konsistens då de blev väldigt mjuka, men oj så gott de smakade). Vi avslutade lördagen med en god middag för att fira Hugos pappa, åt grillat med klyftpotatis och rödvinssås. En riktigt mysig dag och som grädde på moset avslutades söndag kväll med ett riktigt snöfall vilket gav en extra stor julkänsla. Tyvärr är snö dock inget som står högt på min gilla-lista då det ofta omvandlas till slask på fem minuter och dessutom krånglar till mycket i trafiken och annat, men oj så vacker det är. Tänkte avsluta veckan med att räkna upp veckans ”fem bästa”. Här kommer de!

  • En alldeles underbart dygn nere hos min kära syster i Malmö där jag blev ompysslad med julgodis. På kvällen såg vi på Astrid Lindgrens jul och förmiddagen dagen efter spenderades på stan (var alldeles för längesen vi hängde själva och åh va mysigt det var)
  • En avklarad essä i skolan (nu återstår bara två uppgifter och sen är det  k l a r t ! )
  • En mysig ”sovmorgonsfrukost” med Hugo mitt i veckan. Det är inte ofta vi lyckas få ihop det men denna fredagen började både jag och Hugo jobba lite senare, så det blev kaffe, te och avokadoknäcke framför julkalendern.
  • Lördagens roliga julpyssel (framför allt blomgruppen som vi satte ihop) och härligt umgänge
  • Dagens härliga biofilm. Ikväll var det dags att se Solsidan på bio. Jag hade mina förväntningar om att filmen skulle vara bra då jag älskar serien, men samtidigt var jag beredd på att filmen dock inte skulle vara jämförbar med serien. Tji fick jag, det var väldigt fin, både rolig och tänkvärd.

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

julpyssel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *