Julbruschetta – perfekt tilltugg under julfirandet

Julbruschetta – perfekt tilltugg under julfirandet

julbruschetta

Igår hade jag glöggkväll hemma hos mig tillsammans med några tjejkompisar. Det blev några mysiga timmar ihop och under tiden bjöd jag på en sallad och julbruschetta, följt av lussebullar, pepparkakor, ädelost, skumtomtar, snöbollar och kolor. Jag tycker att det ibland kan vara svårt att hitta på bra tilltugg till maten eller fördrinken. Har under sista tiden googlat i mängder efter tilltugg just passat för julen. Ville till slut prova mig fram i att skapa något som är gott och enkelt att göra. Dessa små julbruschettas blev resultatet. Äpple, philadelphiaost, rödkål och röd basilika, lite juligt i alla fall?

Recept på julbruschetta:

  • philadelphiaost
  • crostini naturell
  • ca 50 g rödkål
  • 1 äpple
  • 1 kruka röd basilika
  • äppelcidervinäger
  • flytande honung

Gör så här: Hacka äpplet och rödkål i små bitar och lägg i en skål. Klipp i basilikan smått. Häll äppelcidervinäger och honung över salladen. Jag använde ungefär en msk äppelcidervinäger och en tsk honung men det kan avgöras själv efter önskad smak och syra. Bred philadelphiaost över en crostini och lägg över en liten tesked av salladsblandningen ovanpå. Servera omgående då crostinin kan bli mjuk efter ett tag.

julbruschetta

julbruschetta

julbruschetta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *