Granola

Granola

granola

Godmorgon godmorgon! 31: a december idag då, galet! Vi startar igång dagen på bästa sätt med en härlig hemmagjord granola, grekisk yoghurt toppat med färska bär och te/kaffe till såklart. Hur ser ert nyår ut då? Själv har vi haft planer på att åka till Hugos familj men som det ser ut nu får vi stanna kvar hemma i soffan då Hugo har feber och jag själv inte är helt hundra heller, vilket start på 2018… Men men, tänkte i alla fall dela med mig av recept på granolan då den blev himla god och är enkel att göra. Utgick från ett liknande recept från ICA.se som hittas här, men har gjort om mitt lite efter min egna smak och tycke 🙂

Recept på granola:

 • 1 1/2 dl riven kokos
 • 4 dl havregryn
 • 1 dl naturella cashewnötter
 • 1 dl koncentrerad äppeljuice
 • 1/2 dl honung
 • 1 msk ljus sirap
 • 1 1/2 msk kanel
 • 1/2 torkade tranbär
 • 1 dl russin
 • 1/2 dl linfrön
 • 1/2 dl chiafrön

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka cashewnötterna och blanda samman med havregryn och kokos i en bunke. Blanda samman äppeljuice, honung, sirap och kanel i en skål och häll över blandningen. Blanda ihop havregrynsblandningen väl med äppeljuiceblandningen och fördela ut på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ungefär 20 minuter men blanda gärna runt blandningen någon gång efter halva tiden. Hacka tranbären i mindre bitar och blanda med russin, linfrön och chiafrön. Häll över havregryndblandningen då den svalnat och blanda ihop allt. Förvara i en burk med tätslutande lock.

granola

granola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *