Smoothie bowl med smak av hallon, jordgubb, blåbär och banan

Smoothie bowl med smak av hallon, jordgubb, blåbär och banan

smoothie bowl

Godmorgon 2018! Hoppas alla hade ett roligt nyårsfirande. Själv hamnade jag och Hugo som sagt hemma i soffan med mys, god mat och var sin förkylning, lite segt men vi hade en trevlig kväll trots allt. Vi fick i alla fall se hur Göteborgs innerstad firar nyår med mängder av raketer och fyrverkerier utanför fönstret.

Idag startade vi dagen med smoothie bowl och avokadoknäcke. Frukostar är utan tvekan min favorit måltid, love it! Planen idag är att ta ut julgranen, aldrig haft julgran i vår lägenhet innan så det blir spännande att se vart vi ska göra av den… Imorgon är det jobb igen och nästa vecka är slutspurten på skolan. Ser fram emot att bli klar med skolan, jobba heltid några veckor för att sedan åka på semester till Thailand. Värmen, solen, kjolar, barfota och solglasögon, ja jag tror alla som bor i Sverige känner behov av sådant vid den här tiden, efter flera månader av mörker, kyla och regn.

Recept på smoothie bowl:

Till tre mindre/två stora smoothie bowls

  • 1 dl frysta blåbär
  • 6 st frysta jordgubbar
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 banan
  • 2 dl havremjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 klyfta citron
  • garnering med chiafrön, linfrön, färska hallon och blåbär, riven kokos och granola. Använde min hemgjorda granola som du hittar här.

Gör så här: Häll frysta blåbär, jordgubbar, hallon, banan, havremjölk och vatten i en mixer och blanda. Pressa över en citronklyfta och mixa igen. Häll upp i skål och garnera med chiafrön, linfrön, färska hallon och blåbär, riven kokos och granola. Ät direkt, hopppas det smakar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *