Halloumigryta med curry

Halloumigryta med curry

halloumigryta

God förmiddag allihopa. Lilllördag idag, härligt. Idag är det även sista dagen på förskollärarutbildningen vilket känns lite konstigt men samtidigt otroligt skönt. 3,5 år av studier är helt plötsligt klart och sista tiden har verkligen flugit iväg. I söndags lagade jag en currygryta med halloumi som blev väldigt god och som jag tänkte dela med mig av. Det va längesen jag åt halloumi och oj vad gott det var, älskar verkligen halloumi!

Recept på halloumigryta med curry

Till två personer

 • 1 msk mango chutney
 • 1 dl grädde
 • 1 dl creme fraiche
 • 200 g halloumi
 • rapsolja
 • 1 tsk curry
 • 2 krm italiensk salladskrydda
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 krm cayennepeppar
 • salt o peppar
 • 1 banan
 • russin
 • riven kokos
 • 2 st naanbröd (vi tog färdiga denna gången men här finns recept på om man vill baka hemma)
 • ris till två personer
 • färska örter

Gör så här: Dela halloumin i mindre bitar. Stek i rapsolja tills de fått färg. Krydda med curry, cayennepeppar, salladskrydda och riv över vitlöksklyftan. Häll på grädde, creme fraiche och mango chutney och blanda runt. Låt puttra ihop under några minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris, banan, russin, riven kokos och varma naan-bröd. Garnera med färska örter. Jag hade persilja och timjan hemma men kan tänka mig att koriander är att föredra.

halloumigryta

halloumigryta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *