Sötpotatis- och halloumisallad med fetaostkräm

Sötpotatis- och halloumisallad med fetaostkräm

sötpotatis- och halloumisallad med fetaostkräm

Den senaste tiden har jag haft ett sånt sug efter sötpotatis, är det inte otroligt gott egentligen? Har bett min kära mamma kolla om de kan odla sötpotatis hemma i deras trädgård åt mig, haha, får se om det blir av. Idag gjorde jag en mumsig sötpotatis- och halloumisallad med fetaostkräm till, mums. Sallader för övrigt, är ju sjukt underskattat. Älskar när man har massa olika grönsaker, någon god sås eller mumsig dressing, då är sallader verkligen gott. Fördelen är dessutom att man blir sådär precis lagom mätt och pigg 🙂

Recept på sötpotatis- och halloumisallad med fetaostkräm

Sallad för fyra personer

 • 2 sötpotatisar
 • 150 g rödkål
 • 2 tomater
 • 1/2 gurka
 • alfalfagroddar
 • 5 rädisor
 • ruccola
 • bladspenat
 • 1/2 röd paprika
 • torkad timjan
 • kummin
 • rapsolja
 • örtsalt
 • 3 msk äppelcidervinäger
 • 1 msk honung
 • 2 paket halloumi

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatis i mindre bitar och lägg på en plåt. Ringla över rapsolja, strö över timjan och kummin. Ställ in i ugnen ungefär 30-45 minuter. Riv rödkål med en osthyvel och lägg i en skål. Häll över 3 matskedar äppelcidervinäger och 1 matsked honung och blanda. Dela halloumin i mindre bitar och stek i rapsolja i stekpanna tills de får färg och yta. Dela tomater, paprika och rädisor. Lägg ruccola och bladspenat i botten på en tallrik. Fördela övriga grönsaker, halloumi och sötpotatis på tallriken. Servera tillsammans med fetaostkräm.

Fetaostkräm

 • 150 g fetaost
 • 1 dl gräddfil
 • 1 tsk honung
 • örtsalt
 • peppar

Gör så här: Smula ner fetaosten i mindre bitar. Blanda med gräddfil och honung. Smaksätt med salt och peppar.

sötpotatis- och halloumisallad med fetaostkräm

sötpotatis- och halloumisallad med fetaostkräm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *