Hallongrottor med hackade bär

Hallongrottor med hackade bär

hallongrottor med hackade bär

Säger hej och god förmiddag till en solig söndag, härligt! Här kommer ett mumsigt recept på hallongrottor med hackade bär. Igår passade jag på att baka hallongrottor som jag varit sugen på ett tag. Jag fick tips av en kollega att det skulle vara gott med hackade bär i så jag var ju bara tvungen att prova detta! Hallongrottor måste vara bland de godaste kakorna jag vet, har älskat dem ända sedan jag var liten. Perfekt att frysa in och ta fram när man är gottesugen eller då man får gäster till fikat 🙂 Jag valde att prova jordgubbssylt med hackade hallon i hälften och andra häften fick hallonsylt med hackade jordgubbar. Måste nog säga att jordgubbssylt med hackade färska hallon vann första pris, wow så goda!

Recept på hallongrottor med hackade bär:

Till ca 20 kakor

  • 225 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl marsanpulver
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • jordgubbssylt/hallonsylt
  • färska hallon/jordgubbar.

Gör så här: Ta fram smöret för att det ska hinna bli rumstempererat. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman smör och socker. Tillsätt därefter marsanpulver, vetemjöl och bakpulver. Blanda samman (jag använder händerna) till en mjuk deg. Tips är att jobba med degen en stund då den hinner bli varm och väl arbetat vilket gör att den inte spricker på samma sätt i ugnen sedan. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd. Dela längden på ungefär 10 bitar (beroende på hur stora kakor du vill ha). Rulla varje bit till en boll som du sedan plattar till något. Gör därefter en fördjupning i varje kaka. Lägg valfri sylt och hackade bär i fördjupningen. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter.

hallongrottor med hackade bär

hallongrottor med hackade bär

hallongrottor med hackade bär

hallongrottor med hackade bär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *