Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

I helgen körde vi all in på en tapas kväll tillsammans med två vänner. Vi fixade några rätter och de kom med några andra. Det var allt ifrån bruschetta och quesadillas med majsaioli till friterade halloumisticks, vitlöksstekta champinjoner och en avokado- och mangoröra med räkor. Allting var otroligt gott och jag kände mig fortfarande mätt dagen efter, haha. Tänkte dela med mig av färskostfyllda paprikor som jag var tvungen att prova att laga. Har tidigare ätit det på restauranger med tapas och då verkligen tyckt om det vilket fick mig att känna att det var dags att göra ett försök här hemma.

Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

Recept på färskostfyllda paprikor

  • ca 12 små spetspaprikor
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk fryst/färsk basilika
  • 1 msk fryst/färsk persilja
  • 1 tsk fryst/färsk gräslök
  • salt & peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på paprikan och gröp ur eventuella kärnor. Blanda philadelphiaost med örterna och smaksätt med salt och peppar. Fyll upp paprikorna med färskostblandningen. Jag använde baksidan (långsidan) på en sked för att kunna trycka ner osten ända ner i spetsen. Lägg dem ner på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ungefär 25 minuter, tills de är mjuka och fått lite färg. Servera varma.

Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

Tapaskväll med färskostfyllda paprikor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *